You Are Here: Home » Europa » Francë: Macron, gjysma e kabinetit me gra -

Francë: Macron, gjysma e kabinetit me gra

Francë: Macron, gjysma e kabinetit me gra
Presidenti i sapozgjedhur francez, Emmanuel Macron (39),mblodhi për herë të parë kabinetin e tij qeveritar në Pallatin, Elysee. Qeverija përbëhet nga 22 anëtarë, të majtë e të djathtë, figura të njohura e të panjohura nga qeverisja e mëparëshme por ajo çfarë bie në sy është përbërja e lartë e grave.

Në këtë mbledhje të parë është folur për shtytjen e shpejtë të “ ndalimit të nepotizmit politik” dhe përshpejtimin e reformave të punës, njofton The Telegraph

Më të vjetrit në moshë në qeverinë Macroni janë; 69-vjeçari Gerard Collomb I emëruar si Ministër I Brendshëm dhe Jean- Yves Le Drian ish- Ministër I Mbrojtjes, I vendosur nga Macron në postin e Ministrit të jashtëm të Evropës./KosovaPost.net

Komentet

    No Comments!

Leave a Comment

Captcha

Shkruaj kodin:

RtvIslam © Copyright 2014 - Powered by: Mevlana Art

Shko ne krye te faqes