Ju jeni ketu: Home » Islam

Muslimanët sudanezë edhe në kushte të vështira mësojnë Kur’anin

Krahas luftës shumëvjeçare civile, dashuria e muslimaneve sudanezë ndaj fesë dhe Kur’anit nuk njeh kufij....

Read more ››

A po ndani bileta për Xhehennem?

Grupi i parë përpiqet të gjejë mënyra që vet, dhe me të tjerët, të hyjnë në xhennet, ndërsa grupi tjetër përpiqet që të ...

Read more ››

Çdo vit gjelbërohet: Xhamia si një kopsht botanik

Xhamia e gjelbër apo xhami Köprüköy është ndërtuar në vitin 1930 në Adana të Turqisë, për shkak të bimëve që e rrethojnë...

Read more ››

Cilat janë dobitë e mbulesës?

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që nd...

Read more ››

Ja çfarë thoshte Kolonel Enxhersal për Islamin

“Njëmijë vjet pas lindjes së Krishtit, muslimanët themeluan një shtet të madh, ngritën mësonjëtore në qytetet mongole e tatare, në Iran, Ir...

Read more ››

Dërgimi i një ere të mirë, e cila merr shpirtrat e besimtarëve

Era e mirë që dërgohet për të marrë shpirtrat e besimtarëve është një tjetër shenjë e Kijametit. Pas saj në tokë nuk mbetet më...

Read more ››

Mos e goditni njeriun në fytyrë!

Mos e goditni njeriun në fytyrë! “Kur dikush prej jush të godet le t’i ikë fytyrës”hadithi transmetohet nga Buhariu (nr.2420) dhe Muslimi (nr.2612),prej had...

Read more ››

Njeriu që shkroi Kuranin!

Qysh ne kohen e Muhamedit alejhi selam, ajo cfarë i shpallej të Dërguarit të fundit, shkruhej nga njerëz të zgjedhur dhe tubohej në një vend. Kjo traditë e...

Read more ››

Gëzimi i Allahut kur njeriu pendohet

Enes ibn Malik, shërbëtori i të Dërguarit të Allahut, përcjell: I Dërguari i Allahut (a.s.) ka thënë: “Kur dikush pendohet, Allahu gëzohet m&eum...

Read more ››

RtvIslam © Copyright 2014 - Powered by: Mevlana Art

Shko ne krye te faqes